Tribina Ada

Tema tribine je bila AKTUELNA SVETSKA FINANSIJSKA KRIZA I KUĆNI BUDŽET. Ova intrigantna i aktuelna tema je privukla veliki broj posteilaca a među njima su viđeni i mnogi predstavnici javnog života, radnika u bankarstvu i stručnjaka iz sveta finansija i računovodstva. Prisutne je pozdravio Predsednik Društva Stankov Zvonimir, upoznao ih sa temom tribine i podneo uvodno izlaganje.

 

 

Posebnu pažnju posetilaca privuklo je izlaganje Dražena Marića koji je podvukao da se samo planiranjem, savremena porodica može suprotstaviti nekontrolisanom trošenju. Izneo je podatke o strukturi trošenja prosečne porodice te nabrojao i analizirao faktore koji utiču na „potrošački mentalitet“ i podstiču prosečnu porodicu na prekomerno ili nesvrsishodno trošenje.

Tribinu je na nekonvencionalan i efektan način zaključio Sabrija Imamović. Sumirao je utiske prisutnih tako što je u neposrednom razgovoru sa posetiocima Tribine potvrđeno opšte i nepodeljeno mišljenje da je održavanje ovakvih tribina neophodno, kako bi građani bili na pravi način i informisani i kako bi se malo više skrenula pažnja na problematiku koja je prisutna, a o njoj se uglavnom – ćuti.

Na kraju su se domaćini još jednom zahvalili predavačima i zamolili ih da u narednim danima budu ponovo gosti u Adi kada će biti pozvan veći broj građana i obezbeđen prostor za mnogo veći broj posetilaca.

Copyright © 2012 DOZ