Prodaje se Kroacija osiguranje

Zagreb -- Privatizacija Kroacija osiguranja i Hrvatske poštanske banke (HPB) ulazi u završnu fazu i do početka maja očekuje se objava tendera za prikupljanje ponuda.

Ministar finansija Hrvatske Slavko Linić je najavio tender za ove dve državne kompanije na sednici Odbora za finansije Hrvatskog sabora, gde je predstavio predlog rebalansa državnog budžeta, prenosi Hina.

Nedavno je direktor slovenačkog "Triglava", Matjaž Rakovec, izjavio da je za tu kompaniju hrvatsko tržište zanimljivo i da uprava razmišlja o kupovini "Kroacija osiguranja" i osiguravajuće kuće DDOR iz Novog Sada, precizirajući da je za obe akvizicije potrebno oko 400 miliona evra. 

"Na taj nacin bi 'Triglav osiguranje' svoj tržišni udeo na poslovima osiguranja u regionu povećao na 35 posto, ali za to trenutno nema potreban kapital, iako su za takvu njegovu ulogu zainteresovani neki strani investitori", rekao je tada Rakovec za slovenacki poslovni list "Finance". 

On je, takodje, spominjao neizvesne planove slovenačke vlade po pitanju privatizacije "Triglava", po kojima bi država u toj najvećoj osiguravajućoj kompaniji zadržala četvrtinu deonica, a ostalo prodala investitoru koji bi kompaniji omogućio širenje u regionu

Copyright © 2012 DOZ