Saradnja Sogasa i Sberbanke

Sberbanka Srbija i osiguravajuća kompanija Sogas potpisali su u Beogradu ugovor o saradnji, saopštila je ta banka.

"Sarađivaćemo kao partneri na poslovima u vezi sa izgradnjom gasovoda Južni tok, a dogovoreno je i da zajedno poslujemo u svim velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji koji će se realizovati ruskim kapitalom", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov.

Kako je istakao, sporazum Sberbanke i Sogasa, jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u Rusiji, predstavlja početak dobre saradnje u oblasti bankoosiguranja, kao i poslovima u vezi sa uvozno-izvoznim projektima sa Rusijom i drugim zemljama.

Dogovor o saradnji Sberbanke Srbija i Sogasa potpisali su predsednik Izvršnog odbora te banke Valerij Ovsjanikov i generalni direktor kompanije Sogas u Srbiji Jevgenij Naletov.

Matična banka Sberbanke Srbija, Sberbanka Rusije, kako se ističe, najveća je banka u Rusiji, koja poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora.

Ruski Sogas u Srbiji ima zajednicki osiguravajuću kompaniju sa Javnim preduzećem Srbijagas, čiji je većinski vlasnik sa udelom od 51 odsto.

Copyright © 2012 DOZ