Deset poslova jačih od krize

Nalazimo se u periodu globalne recesije, ekonomska situacija u državi je sve gora, a stopa nezaposlenosti je u konstantnom porastu. Ipak, čak i u lošim ekonomskim uslovima, postoje zanimanja koja su otporna na krizu i garantuju dobru zaradu.

Kada početi sa štednjom?

Zlatno je pravilo da za štednju nikad nije rano, ali isto tako za štednju nikad nije prekasno. Ako imate decu, naučite ih štednji što ranije. Započnite štednju u njihovo ime, pokazujte im kako se sredstva na štednom računu povećavaju i učite ih da je štednja dobra i korisna. Što ranije u životu započnete sa štednjom to ćete imati veću priliku ostvariti u životu finansijsku sigurnost.

Menadžera školuje praksa i uči dok je živ

To što u Srbiji ima fakulteta koji proizvode menadžere više nego ikad, ništa ne znači. Jer, menadžeri se ne školuju u školama, već u praksi. Uz to, veoma je važno da idu u korak sa vremenom i trendovima i da se nadograđuju kroz koncept celoživotnog učenja, kaže Srđan Janićijević, direktor i osnivač Mokrogorske škole menadžmenta.

Da li ste dobili dva puta odgovor "DA"

Zar ne bi bilo lepo kad biste sa sastanka češće odlazili s dva odgovora „da“? Jednom za vaš predlog, i drugi put za vaš zahtev za preporukama.

Copyright © 2012 DOZ